Sök datorbatterier

Sök

Frågor och svar

Hur skickas datorbatteriet / laddaren?
Vi levererar via brev med posten med posten. Du får det hem i brevlådan, alternativt ett skriftligt meddelande i brevlådan om var du ska hämta försändelsen om den inte går in i din brevlåda. Normalt ICA, COOP, eller annat utlämningsställe.   Större leveranser till företag eller skolor skickars med DHL.

När sker leverans?
Varje vardag skickar vi de beställningar som har kommit in till oss. Om du beställer före 16.00 hinner din beställning skickas samma dag, beställer du efter 16.00 skicka det påföljande vardag. Beställer du på lördag, söndag, eller en helgdag skickas din produkt påföljande vardag.

Leverans till annan adress?
Du kan få ditt datorbatteri / laddare levererad till en annan adress om du vill. Först måste du dock avsluta din beställning med att ange den adress dit där du är folkbokförd. Den adressen kommer också att stå på din faktura om du väljer faktura som betalsätt. 

Direkt efter avslutad beställning får du då ett mail av vår server till den e-mail adress du angett vid din beställning. Skicka tillbaka det mailet till oss genom att trycka på "svara" i ditt mailprogram, och ange där vilken adress du vill ha batteriet / laddaren levererad till. Tänk på att meddela oss direkt angående annan leveransadress, så vi inte hinner leverera din beställning!

När får jag mitt nya datorbatteri / laddare?
Leveranstiden är 1-3 arbetsdagar. Förseningar kan uppstå hos posten som kan försena din leverans något. Vi skickar dock alltid alla leveranser som kommit in 16.00 varje vardag.

Tänk på att ytterligare förseningar kan uppkomma i postens hantering under Jul, Nyår, Påsk Helgerna då posten har mycket brev, samt under sommarsemestern då man har många vikarier.

Jag har inte fått min produkt ännu, vad har gått fel?
Det är ovanligt att du inte har din försändelse inom maximalt tre dagar, men ibland går något fel. Det kan vara flera skäl till det. Vanligast är att postens sortering gör något fel. Din försändelse kommer då att hanteras av posten centralt, vilket kan ge ett par dagars försening. Adressen kan vara ofullständig. Våra datorer genererar automatiskt den adress du angett vid beställningen, och det är lätt att en 6,a blir en 9,a eller att man helt enkelt glömmer att ange en del av adressen. Normalt fixar brevbäraren som känner till ditt område detta, men vid osäkra fall, eller vid semestervikarier,  skickas brevet till centralsorteringen, eller i värsta fall tillbaka till oss.

Men du behöver inte vara orolig, det är ytterst sällan en försändelse försvinner, och gör den det står vi för kostnaden för en ny produkt.

Du behöver inte heller vara orolig för att din produkt inte är skickad vi lämnar ingen beställning olevererad!

Kontakta vår lagerpersonal direkt om du saknar leverans. Det gör du via formuläret som kommer upp om du klickar på våra kontaktuppgifter. Dom kan spåra din försändelse och normalt se exakt var den befinner sig, och du får snabbt svar. 

Vissa batterier har olika volttal, 10,8-11,1 samt 14,4-14,8 volt. Måste jag beställa samma som tidigare?
Ja, du måste beställa ett batteri med samma volttal som du har på ditt gamla batteri, annars kan du inte ladda det.


Vad är mAh, och måste jag beställa ett batteri med samma mAh-tal som mitt gamla?
Det är ett mått på mängden energi man kan ladda upp ett batteri med. Ju högre mAh tal på datorbatteriet, desto mer energi kan datorbatteriet fyllas med, och ju längre fungerar det på en laddning!  Ett batteri med 5200 mAh kan till exempel laddas med 20% mer energi än ett batteri med 4400 mAh. Därmed går en dator med ett 5200 mAh batteri längre.

Du kan köpa ett batteri med högre mAh än ditt gamla datorbatteri. Tekniken vid tillverkningen av battericeller har utvecklats kraftigt senaste åren, därför kan det finnas batterier med högre mAh-tal nu än då du köpte din dator. Det kan vi tacka tillverkarna av elbilar för, som driver tekniken framåt!

Hur får jag mitt nya datorbatteri att räcka så länge som möjligt? 
Li-ion celler är mycket effektivare än tidigare NiMH celler. Här finns nästan total avsaknad av så kallad minneseffekt, som tidigare innebar att man att man var tvungen att ladda ur ett batteri tills det var helt slut med jämna mellanrum, för att kunna utnyttja hela kapaciteten i batteriet i framtiden. Du kan ladda ditt batteri en liten stund om du har bråttom, det har ingen betydelse. Det sliter heller inte på batteriets livslängd. Det som avgår livslängden på ditt nya batteri är hur mycket energi som passerar genom batteriet totalt, inte om det sker i små eller större uttag. Den nya batteritekniken är alltså mycket enklare för dig som användare.

Tänk dock på att batteriet inte når sin fulla kapacitet förrän du har använt det några gånger. Du behöver ladda upp samt använda batteriet cirka tre gånger innan det når sin normala kapacitet 

Här kommer vår vanligaste fråga: Hur länge kommer datorn kunna gå på batteridrift, med mitt nya batteri?
Svar: Lika länge som ditt gamla batteri, när det var nytt... Förutsatt att du köper ett datorbatteri med samma mAh-tal. Högre mAh ger längre drifttid.

Men det är inte svaret du ville höra, du ville veta hur många timmar, eller hur? Det är också den enda frågan vi inte kan ge ett rakt svar på. Anledningen är att samma datormodell med samma batteri kan gå nästan dubbelt så länge för en användare som en annan.
Det beror helt enkelt på vad du använder din dator till och hur den är inställd! Skriver du i ordbehandlare drar den inte mycket, men tittar du på film via nätet? Har du strömsparläge aktiverat? Hur är din skärms ljusstyrka inställd? Har du andra program öppna i bakgrunden?

Bastubutiken.se


Din kundvagn

Din kundvagn
Checkout

Antal varor: 0 artiklar
Det finns inga artiklar i varukorgen
Snabbinformation

Snabbinformation

Miljö

Miljö

Certifierad av Pricerunner

Certifierad av Pricerunner